Direktlänk till inlägg 27 oktober 2009
Idag gjorde jag det bästa jag har gjort på länge. Jag gjorde slut med Facebook!
Som det är för kvinnor som försöker lämna destruktiva män. De går tillbaks till dem om och om igen. Så har mitt förhållande med Facebook varit. Men nu är det slut.
En gång för alla.
Jag har nämligen inlett ett nytt. Med min blogg. Rosenskimrande förälskelse. När jag känner dataabstinensen komma och knacka på, då sätter jag mig vid min blogg istället. Och gör något kreativt. Blir alltid lika nedstämd efter att ha suttit och surfat runt bland alla tragiska människors liv ute på Facebook.
Nä hujedamig som de säger i Emil i Lönneberga.
Sen har jag kämpat med att få Elliot att somna själv i sin egen säng.
Kämpat och kämpat har jag visserligen inte behövt. Det har nämligen gått jättebra.
Lade ner Elliot i hans spjälsäng när han fortfarande var vaken och han somnade gott där själv. Prövat tre ggr. Lyckats tre ggr! YES!!
Sen har jag bakat amerikanska jättemuffins med Julie.
Och det gick också jättebra. Vilket flyt jag har haft idag :-)
De blev jättegoda! Dock inte lika fina som de i receptet. Kan verkligen rekommendera er att prova på detta recept, det var inte alls svårt, och så himla roligt för de små att själva få dekorera med strössel etc. Färdigt på ca 20 min (lägg till massa tid om du bakar med barn ;-P)
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Fyll med valfri fyllning, se nedan.
7. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
8. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
Frostingen:
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Julie glad konditor
Så duktig och fin!
Tadaa!! Klara! Såhär såg det ut hemma hos oss tidigare idag. Not!
Men man kan ju alltid önska.
Nu kommer jag att lägga ner den här bloggen. Livet har tagit en vändning som egentligen har varit på gång senaste åren. Ni som står mig nära vet vad jag pratar om. Kram, kram! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
||||
|